Fem tips til at arbejde hjemmefra når du har et høreimplantat

31.March.2020

Ved online-møder og telefonopkald kan arbejde hjemmefra være en udfordring sammenlignet med at arbejde på et kontor, især for brugere af cochlear implantater. Men teknologi som f.eks. videoopkald kan også fungere til din fordel.

Her er fem tip, der hjælper dig med at arbejde hjemmefra med succes.

1.Udnyt videokonferencer og videoopkald

Da mange af os nu har adgang til mobile enheder, webkameraer og højhastighedsinternetforbindelser, er videoopkald blevet muligt til arbejdskommunikation. Ved møder kan du anmode om at mødes ved hjælp af videoopkald i stedet for traditionelle telefonopkald.

Videoopkald giver adgang til yderligere visuelle signaler, såsom mundaflæsning og ansigtsudtryk, som hjælper med forståelsen og giver dig mulighed for lettere at identificere, hvem der taler i gruppeopkald.

Husk at teste alt udstyr (f.eks. Højttalere, mikrofoner og visuelle systemer), før du starter opkald. Prøv brugen af ​​en ekstern højttaler eller et direkte lydkabel for at finde den bedste lytte indstilling for dig. Brug en højhastighedsinternetforbindelse til klar lyd og billede.

2. Gør møder lettere at følge med en dagsorden

Anmod om en dagsorden for alle møder forud for mødet, så du er fortrolig med hvad der vil blive drøftet og lettere kan følge samtalen. Medtag et mødepunkt som ”opsummering af aftaler og opgavefordeling”. Dette giver dig mulighed for at kontrollere din forståelse af, hvad der blev sagt, om de næste trin og ansvar. Anmod om mødereferat efter hvert møde for at klarlægge din forståelse af, hvad der skete på mødet.

Hvis du ringer til nye eller mindre kendte kolleger / mennesker

  • Før du ringer, kan du skrive de oplysninger ned der skal indhentes, samt spørgsmål der skal stilles.
  • Overvej sandsynlige emner for at foregribe ordforråd og spørgsmål.
  • Forbered en introduktion til brug for at informere andre om din hørenedsættelse, og at du muligvis har brug for afklaring af nøgleinformation, eller for at sammenfatte nøglepunkterne i slutningen af ​​samtalen.

3. Omfavn teknologi!

Ud over videoopkald kan du få meget ud af teknologier som direkte lydindgang og webbaserede chat funktioner. Der er også mange fjernteksttjenester og billedtekstapps til rådighed for at gøre telefon- og videoopkald mere tilgængelige.

4. Advoker for dig selv

Vær ikke bange for at tale for dig selv under møder.

  • Bed folk om at tænde for deres video og forklar hvorfor det hjælper dig.
  • Foreslå en regel om, at alle dæmper deres mikrofon, medmindre de er dem der taler. Dette hjælper med bedre at høre hvad der bliver sagt.
  • I gruppemøder kan du bede hovedtaleren om at bevæge sig tættere på kameraet for at give dig mulighed for at mundaflæse og se ansigtstegn lettere.

5. Sådan mestrer du telefonopkald

Hvis brugen af ​​traditionelle telefonopkald er en stor del af dit job, kan du tjekke vores guide til telefontræningstips. Denne brochure er skrevet for at hjælpe fagfolk med at støtte cochlear implantatbrugere til at bruge telefonen, men det kan også give dig nogle flere tips til telefon-brug.